субота, 23. мај 2015.

Oslikavanje tegli
Prelepo ukrašene tegle su uvek simpatične i nekako čine dom bogatijim. Na njih možete nacrtati praktično šta god poželite. Sada ćete vi reći – ali ja ne umem da crtam. Mi vam kažemo – to i nije preko potrebno! Oslikavanje tegli – DIY (uradi sam) možete raditi i pomoću precrtavanja željenih motiva.

Potreban materijal:
  • čista tegla – veličinu sami odaberite,
  • odštampan motiv na papiru koji želite da preslikate na teglu (prilikom štampanja slike vodite računa da njena veličina odgovara veličini tegle),
  • konturne boje,
  • druge boje za oslikavanje stakla,
  • četkice deblje i tanje (još bolje ukoliko imate boje za oslikavanje stakla u obliku olovki).
Oslikavanje tegli - DIY: potreban materijal.
Oslikavanje tegli
Prvo dobro operite i osušite teglu. Uzmite papir na kome ste odštampali željeni motiv i stavite ga u teglu. Potrebno je da ga vidite sa spoljašnje strane tegle kako biste ga precrtali.
Oslikavanje tegli - DIY: izrada.
Oslikavanje tegli
Rukom kojom ne pišete pridržavajte papir. Drugom rukom precrtajte konture slike pomoću crne konturne boje za staklo.
Precrtavanje kotura na teglu
Precrtavanje kotura na teglu.
Kada završite, izvadite papir iz tegle. To će izgledati kao na slici dole. Teglu stavite u zagrejanu rernu na 1600 C i pecite oko 4o minuta.
Oslikavanje tegli - DIY.
Oslikavanje tegli
Kada se tegla ohladi odaberite odgovarajuće boje. Na ovom primeru se nalazi  grozd, kruška, višnje i kajsije. Prvo se oboja lišće zelenom bojom. Nakon toga se popuni grožđe ljubičastom, zatim ostalo voće odgovarajućim bojama. Svaku boju je potrebno pojedinačno ostaviti da se osuši. Zatim opet sve zapečete u rerni (kao i konture  koje su prethodno objašnjene).
Bojanje tegle.
Bojanje tegle.
Da bi slika dobila finalni izgled potrebno je još jednom pomoću crne i bele konturne boje uraditi senčenje. I ove konture je potrebno zapeći u rerni.
Senčenje željenog motiva.
Senčenje željenog motiva.
Iako vam se čini naporno, trud se sigurno isplati. Možete čak i brendirati svoj proizvod na ovaj način.


Нема коментара:

Постави коментар